Kisbér Bádog-Center Kft.
2881 Ászár Köztársaság u 27/c
Nyitvatartás Hétfő-Péntek:
Árukiadás: 10-12-ig és 13-16-ig
Ügyfélszolgálat: 07-12 és 13-16
+(36)34 353 692
+(36)34 552 027
+(36)34 951 241
+(36)34 951 242
+(36)20 4285 588
+(36)20 3100 055

Korcolt lemezfedés

 A TRIFA korcolható minőségű szalagok már 6-7 fokos (10-12 %) tetőlejtéstől alkalmazhatók, akár íves tetők fedésére is.

Bővebben…

Választható méretek:
Választható színek:

Kiválasztás törlése
  • Általános leírás
  • További adatok

Leírás

Tetőfedésre és homlokzatburkolatra (falz) korcolható lemezeket ajánljuk. A szalagokból vagy akár táblalamezekből történő lemezfedés az anyagok kitűnő minőségének köszönhetően, bármilyen tetőfelület fedését lehetővé teszi.

Fémlemezfedéshez leggyakrabban az alábbi alapanyagokat használjuk:

TRIFA színes és natúr alumínium
horgany, horganyzott, vörösréz, színes acél…
 Rheinzink-VMzink-Lindab

Festett anyagoknál a széles színválasztéknak köszönhetően könnyen megtalálhatja az Önnek megfelelőt.

A korcolható minőségű szalagok már 6-7 fokos (10-12 %) tetőlejtéstől alkalmazhatók, akár íves tetők fedésére is.

A horgany kivételével akár -5 celzius-fok hidegben is felhasználható

Látszó felület esetén, a profilozás előtt a lemez egyengetését ajánljuk, így elkerülhető a hullámosodás.

A falzolt tetőknél teljes deszkázat szükséges a lemezsávok alá, valamint a korctömítés és az előírt sűrűségű rögzítés sem hagyható figyelmen kívül. A homlokzatburkolatoknál javasoljuk az 500mm széles szalagot, mivel itt a sűrűbb rögzítés miatt nem lesz hullámos a burkolat! A lemezfedésekhez kifejlesztett fércek, korctömítők, hófogópapucsok, hófogómagasítók, hófogócsövek, valamint jégcsúszásgátló elemek teszik teljessé a rendszert.

A korcolt és a lécbetétes lemezfedés a fokozottan vízzáró fedések kategóriájába tartozik. A fémlemez fedéseket (különleges eseteket kivéve) mindig átszellőztetett tetőként kell kialakítani! A jó átszellőztetés akkor jön létre, ha megfelelő keresztmetszetű légtérben (tetőnél 5-20 cm, homlokzat burkolatnál 2-5cm) a hőmérsékletkülönbség következtében felfelé áramlás indul meg.

A fémlemez fedések lejtése >7fok legyen, illetve néhány rendkívüli esetben 5 fok is lehet, de ez azonban csak akkor megengedett, ha az egyéb műszaki adotságok lehetővé teszik (nincs hózug, tetőáttörés, stb). Ebben az esetben a korctömítő szalag használata feltétlen szükséges!

Az álló és csúszó férceket úgy kell elrendezni, hogy a lemezsávok hosszirányú mozgását lehetővé tegyék.

Sűríteni kell a férceket a korcokra rögzített hófogórendszerek és jégcsúszásgátló elemek alatt is, ahol jelentős kifordító nyomatékok is jelentkezhetnek!

A nagyobb fesztávú tetők behajlása miatt a tervezéskor mindenféleképpen figyelembe kell venni az aljzat szerkezetének megengedett legnagyobb behajlását, ami a szabvány előírása szerint 10 fm-es fesztávig 2-3 cm is lehet.

A vetemedés megelőzésére a deszkákat a tartószerkezeti elemeken legalább 2-2 db szöggel vagy csavarral kell rögzíteni, úgy hogy kiállja a szél szívóhatását.

A fedések alá kasírozott alátétszőnyeg használata javasolt az aljzat és a fedés lemeze közé elhelyezve, ez biztosítja a fedés hátsó oldalának hatékony szellőzését úgy, hogy a felülettől kiemeli, így megakadályozza a kapilláris hatások kialakulását.Az alátétek további előnye, hogy könnyebbé teszik a lemez hőmozgását.

Sávos fedések hosszirányú lemezkapcsolatainak rögzítése egymástól maximum 330 mm legyen, a sarok és peremterületeken pedig maximum 250 mm.
Az épület magasságától valamint a lemezsávok szélességétől függően, ettől sűrűbb rögzítésre is szükség lehet!

Az alumínium fedéseket 3.0 fm lemezsávhossz felett általában csúszófércekkel kell rögzíteni!

Alumíniumból készült lemezsávok szabvány szerinti legnagyobb hossza 9 fm, ha ettől hosszabb a tetőfelület úgy célszerű a tető hosszát felosztani és több darabból elkészíteni a fedést.

PARTNEREINK