Kisbér Bádog-Center Kft.
2881 Ászár Köztársaság u 27/c
Nyitvatartás Hétfő-Péntek:
Árukiadás: 10-12-ig és 13-16-ig
Ügyfélszolgálat: 07-12 és 13-16
+(36)34 353 692
+(36)34 552 027
+(36)34 951 241
+(36)34 951 242
+(36)20 4285 588
+(36)20 3100 055

Ereszcsatorna

25-ös méretben 2 és 4 fm-es, a 33-as méretben 2, 4 és 6 fm-es hosszban kapható.

Bővebben…

Választható méretek:
Választható színek:

Kiválasztás törlése
  • Általános leírás
  • Felhasználás

Leírás

A TRIFA ereszcsatornák magasan ötvözött alumíniumból készülnek.

A fenti alapanyagokból minden méretű és típusú tetőhöz gyártunk ereszcsatorna rendszert, legyen szó kerti kiülőről, családi házról vagy akár ipari csarnokról.

A festett alumínium ereszcsatornákat két anyagvastagságban gyártjuk: 0,6mm Trifa Eco jelöléssel és 0,7mm vastag Trifa Quality jelöléssel, ezt az ereszcsatorna belső oldalán minden esetben, a gyártás során feliratozzuk.

Általunk javasolt a 0,7mm anyagvastagságú, Trifa Quality ereszek felszerelése.

A széles szín és méretválasztéknak köszönhetően könnyen lehet a tetőhöz illő ereszrendszert választani.
Előnye a hosszú, gondozásmentes élettartam, mivel az alumínium nem rozsdásodik, ezáltal megkíméli Önt az esetleges karbantartástól.

Ezen kívül elérhető még vörösréz és horgany alapanyagból is.

Ipari létesítményekhez is gyártunk csatornarendszert 50-es méretben.

Raktárkészletünkből azonnal biztosítani tudjuk a teljes színválasztékot.

Csapadékvíz elvezetők szerelése

A tetőfedésről a csapadékot a csatornába ereszszegély lemezzel kell bevezetni úgy, hogy a csatorna belső peremét mindenütt átfedje.

A függő ereszcsatornát mindíg úgy kell elhelyezni és rögzíteni, hogy a csatorna külső peremén túlfolyó csapadékvíz az épület homlokzati síkja előtt tudjon lefolyni ezért a fal felöli részen 10 mm-rel magasabb legyen mint az elején, valamint az eresz mélységét is célszerű úgy kialakítani hogy, a csúszó hó elkerülje. Így megakadályozhatjuk az épület és az eresz károsodását!

Az ideális lejtés folyás irányába 3-4 mm/fm!

A vízelvezetési rendszerek folyásirányba nem szűkülhetnek!!! Az ellentétes irányba lejtő és a hosszabb ereszeknél mindíg biztosítani kell a dilatációt! Ennek egyik legegyszerűbb módja a függesztett betorkollócsonkban kialakított csúszó kapcsolat.

A csatorna és a párkány közötti távolság, egyéb előírás hiányában 25-30 mm legyen.

A csatornatartókat lehetőségtől függően 70-90 cm távolságra szereljük, ügyelve, hogy a sarokhoz és a véghez minnél közelebb is rögzítve legyenek. A tartók szerelését a tető két végénél kezdjük, majd kifeszített zsinór segítségével a köztes tartókat is felszereljük.

Az alumínium ereszcsatornát popszegecs és TRIFA bádogragasztó segítségével toldjuk, a horgany-horganyzott-vörösréz anyagot pedíg forrasztással.

A lefolyócsövet is célszerű mérőzsinór segítségével a falra jelölni a pontos és esztétikus felfogatás miatt. A szükséges idomokat is popszegecs és TRIFA bádogragasztóval valamint a fent említett anyagoknál forrasztással toldjuk, ügyelve a folyásirányra.

A lefolyócső és az eresz méretének választásában az alábbi táblázat nyújt segítséget:

PARTNEREINK