Kisbér Bádog-Center Kft.
2881 Ászár Köztársaság u 27/c
Nyitvatartás Hétfő-Péntek:
Árukiadás: 10-12-ig és 13-16-ig
Ügyfélszolgálat: 07-12 és 13-16
+(36)34 353 692
+(36)34 552 027
+(36)34 951 241
+(36)34 951 242
+(36)20 4285 588
+(36)20 3100 055

Cserepeslemez

 Folyamatosan bővülő színválasztékunk mellett FÉNYES és MATT termékeink is elérhetőek, a hosszát pedig az Ön kéréséhez igazítjuk!

Bővebben…

Választható típus
Választható méretek:
Rendelhető színek:

Kiválasztás törlése
  • Általános leírás
  • További műszaki adatok
  • Tárolási útmutató

Leírás

Könnyű tetőfedő anyag

Raktári méretek KG Eco Plus 1,195*3,26 RAL 8004, RAL 7016, RAL 8017, RAL 3009

A tetőfedő rendszer családi házak, új vagy régebbi tetőszerkezetek, középületek, egyházi építmények, ipari objektumok fedésére egyaránt alkalmas. Kitűnő mechanikai tulajdonságainak és kemény tetőcserép kinézetének köszönhetően alkalmas valamennyi félnyeregtető, nyeregtető, mandzárdtető vagy ívelt tető fedésére, melynek tetőhajlása legalább 12o -os.

A tetőfedő rendszer számos előnyének egyike, hogy bizonyos típusú régi tetőfedő anyagokra is rászerelhető (pl. bitumenes-aszfaltos anyagra, vagy peremezett lemezre). A tetőfedő rendszer további előnye a nagyfokú variabilitás, főleg családi házak régebbi tetőszerkezetének rekonstrukciója esetén, ami a kívánt méretváltozatnak köszönhető. A tetőfedő rendszer az acéllemezes fedőanyagok sokéves fejlesztésének az eredménye. Ennek alapján került sor egy olyan anyag kifejlesztésére, mely egyesíti a fémek és műanyagok legjobb tulajdonságait. Az alapvédelmet biztosító horganyrétegre meleg eljárással műanyagréteget visznek fel, mely meghosszabbítja a lemez élettartamát, és a kívánt színben hatásos külsőt kölcsönöz neki. Ezért tudunk garanciát vállalni a vízzáróképességre, a mechanikus sérülésekkel, ultraibolya sugárzással, az időjárás kedvezőtlen hatásaival szembeni ellenállóképességre, a színállóságra és természetesen a környezetkímélő kivitelezésre. A tetőfedő rendszer ugyancsak eleget tesz a gyors és egyszerű szerelési eljárás követelményeinek.

1. Gyúlékonyság A tetőfedő rendszer nagyfokú ellenállóképességet tanúsít a tűz terjedésével szemben, ezért a nem gyúlékony kategóriába van besorolva. Lásd a műszaki tanúsítványt. 2. Zajszint Az acélréteget tartalmazó tetőfedő anyaggal végzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy eső esetén a zajszint 40 dB körüli. A méréseket 50 mm vastag szigeteléssel rendelkező tetőkön végezték. Más hangforrással összehasonlítva: az egyméteres távolságban zajló beszélgetés hangerejének 50 dB felel meg. Az érvényes építészeti szabványok szerint szigetelt tetők esetén tehát az eső által okozott zaj szinte elhanyagolható. 3. Vízgőzök lecsapódása A tetőfedő anyagként használt lemezek a vízgőz nagyfokú lecsapódásával és alacsony nedvszívóképességgel jellemezhetők. Ebből adódik, hogy a tető héjalásának helyes működőképességéhez egyrészt jó minőségű és nagy diffúziós képességű fóliát kell használni, másrészt pedig gondoskodni kell annak tökéletes szellőztetéséről. 4. Tetőhajlás A lemeztáblák keresztirányú osztásánál feltétlenül be kell tartani a minimális 12o -os tetőhajlást. Egész, de keresztirányban nem osztott lemeztáblák esetén már kissé alacsonyabb tetőhajlás esetén is alkalmazhatók. 5. Vízzáróképesség A szerelési technológia következetes megtartásával, felszerelésével és rögzítésével a tetőfedő rendszer 100%-os vízzáróképességet biztosít. 6. Hőtágulás Hosszú lemeztáblák szerelése esetén figyelembe kell venni a fémanyag hőtágulását és zsugorodását az évszaknak megfelelő hőmérsékleten. Mindez azért fontos, mert a horganyzott lemez hőtágulási tényezője 3,97 mm/m/100oC. Abból a feltételezésből kiindulva, hogy nyári időszakban 35oC környezeti hőmérséklet esetén a tetőnek főleg a sötétebb részei egészen 80oC-ra is felmelegedhetnek, míg a téli időszakban -30oC-ra is lehülhetnek, a hosszanti hőtágulás elérheti a méterenkénti 3,98 mm-t is. Ezen oknál fogva, valamint a lemezmozgatást is figyelembe véve, a lemez hossza legfeljebb 6m lehet. 7. A szarufa és lécelhelyezés A tetőfedő rendszer nem igényel teljes mértékű zsaluzást. A tetőfedő anyag szereléséhez szükséges tetőlecek típusa a szarufák tengelytávolsága által adott. A szarufák tengelytávolsága: 60 cm......................lécméret: 3,8 x 3,8 cm 90 cm......................lécméret: 3,8 x 5 cm 120 cm....................lécméret: 5 x 5cm 8. Karbantartás Kedvező feltételek mellett a tetőfedő rendszer, felszerelése után, nem igényel semmiféle különleges karbantartást. A lemez felületén keletkezett esetleges mechanikai sérüléseket ún. javítóceruzával távolíthatjuk el.

PARTNEREINK